Lisebergs äldreboendeOm Liseberg
Lisebergs äldreboende är beläget i Älvsjö, söder om Stockholm, insprängt i ett trevligt villaområde. Här finns trevligt anlagda gårdar med boulebana och grillplats, samt närhet till kommunikationer och promenadstråk.

På 10 minuters bussavstånd når du Högdalens centrum med post, bank, systembolag och affärer.

Serviceutbud
Liseberg har ett brett serviceutbud med livsmedelsaffär, vårdcentral och apotek som ligger i närområdet. I byggnaden finns frisör, fotvård, och restaurang.

Vi har ett mobilt team med tandläkare som kommer till oss och regelbundet genomför kontroller.

Boendeenheter
Vi kan erbjuda totalt 72 lägenheter. Tio lägenheter i en enhet med inriktning mot somatik (somatik betyder att den fysiska hälsostatusen sviktar) omfattande en avdelning. Vi har därutöver en enhet med inriktning mot demens, omfattande 62 lägenheter fördelade på 9 avdelningar, för personer med demenssjukdom i gruppboenden.

Lägenheterna
Lägenhetsstorleken är mellan 26-34 kvadratmeter. Samtliga har trinettkök och dusch. Lägenheterna hyrs ut omöblerade, med undantag av säng och nattduksbord vilket redan finns. Gästrum kan hyras vid behov. I hyran ingår hemförsäkring, el, kabel-TV och TV-licens.

Alla lägenheter är försedda med trygghetslarm där personalen kan nås dygnet runt.

Personal
Lisebergs  äldreboende ansvarar för att bemanna enheterna upp till sjuksköterskenivå. Landstingen ansvarar för att bemanna med läkare på konsultationsbasis. Tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut finns.

Aktiviteter

Förutom aktiviteter anpassade till individuella behov erbjuds även gemensamma aktiviteter varje vardag, där även anhöriga är välkomna. Alla gemensamma aktiviteter anordnas av Lisebergs egen aktivitetsledare.

Tillsammans firar vi alla traditionsenliga högtider med exempelvis luciatåg till jul, danslag som kommer till midsommar, surströmming- och kräftskiva med mera.

Andra återkommande aktiviteter:

  • Cirka en gång per månad ordnas underhållning av artister.
  • En gång i månaden anordnar Brännkyrka församling andakt.
  • Enligt tradition bjuder Brännkyrka församling in till andakt i kyrkan en gång om året.
  • Två gånger per år inbjuder vi till anhörigträffar.

Besök oss även på Seniorval.se:
Lisebergs äldreboende