Privata platser

På Svalnäs gästhem bor alla i egna lägenheter. Det är en särskild del av Svalnäs äldreboende, skilt från sjukhemmet. Hit behöver du inget biståndsbeslut från kommunen för att flytta in. Istället finns möjlighet för alla som vill att ställa sig i den separata gästhemskön.

Som i alla Blomsterfondens boendeformer kan man tidigast flytta in då man fyllt 60 år.

Många som bor på Gästhemmet flyttar in för att man börjar bli lite till åren och känner sig otrygg hemma. Då vill man kunna bo i en egen lägenhet med larmfunktion kopplad till personal.

Ett privat omvårdnadsalternativ
Gästhemmet är ett privat boende där du själv betalar för vårdinsatser och service enligt olika insatsnivåer. Det innebär att vårdnivåerna hela tiden motsvarar den hjälp du är i behov av.

Som boende på gästhemmet har du tillgång till alla de faciliteter som Svalnäs kan erbjuda.

Miljö
Svalnäs äldreboende ligger vid Näsbyviken i Djursholm, omgivet av natur, grönska och långa promenadstråk. Närheten till vattnet och Djursholms golfklubb brukar särskilt uppskattas. I huset finns restaurang och salonger. De stora salongerna går att låna för att anordna fester med möjlighet för catering från restaurangen.

En trappa ner från Gästhemmet (med tillgång till hiss för den som behöver), finns inomhuspool och gym.

Kommunikationer
Precis utanför Gästhemmet ligger en busshållplats. Bussarna går till Danderyds sjukhus och till Mörby centrum och tar cirka 20 minuter. I Mörby centrum finns apotek, systembolag och diverse butiker. Här finns även anslutning till tunnelbana.

Kontakt
Om du har frågor om Gästhemmet, eller vill ställa dig i den separata kön, är du mer än välkommen att höra av dig till Peter Kowalewski som är verksamhetschef på Svalnäs äldreboende. Han har telefonnummer
08-555 94 560 eller e-post [email protected]