Svalnäs äldreboende

Om Svalnäs
Svalnäs äldreboende byggdes under tidigt 80-tal, som ett komplement till de redan existerande byggnaderna. I Svalnäs äldreboende finns sjukhem, gruppboende samt gästhem för privat boende.

Svalnäs äldreboende ligger i lugn och härlig natur med utsikt över Näsbyviken och nära Djursholms Golfklubb (närmare bestämt vid green på hål nio samt tee på hål sex). Här har Blomsterfonden lägenheter för särskilt boende med service, vård och omsorg dygnet runt.

Serviceutbud
I anslutning till Svalnäs äldreboende finns affär, restaurang, bibliotek, fotvård, frisör, simbassäng, bastu, gym och stora sällskapsrum. Till äldreboendet hör även en stor park med boulebana.

Boendeenheter

Vi kan erbjuda totalt 44 lägenheter uppdelat på fyra avdelningar. Åtta av dessa lägenheter ligger i Sennebyhemmet som är ett gruppboende för personer med demenssjukdom.

Lägenheterna
Lägenheterna på ettor, tvåor och treor. Samtliga lägenheter är handikappanpassade och har egen dusch, toalett och kök/kokvrå/trinett.

I hyran ingår hemförsäkring, el och TV-licens.

Personal
Svalnäs äldreboende ansvarar för att bemanna enheterna upp till sjuksköterskenivå. Landstingen ansvarar för att bemanna med läkare på konsultationsbasis. Tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut finns.

Aktiviteter
Förutom aktiviteter anpassade till individuella behov erbjuds även gemensamma aktiviteter regelbundet. Även anhöriga är välkomna att delta i dessa.

Exempel på aktiviteter är café med olika teman, bingo, bakning, frågesport, sittande gymnastik, musikunderhållning, andakt med präst från Danderyds församling.

Vi firar alla högtider med mat, musik och underhållning. Exempelvis har vi alltid luciatåg och till midsommar dansar folkdansare hos oss!

Vill du bo här?
För att få en lägenhet vid Svalnäs äldreboende krävs ett biståndsbeslut från en biståndsbedömare inom Danderyds kommun, Stockholm Stad, Täby kommun eller annan kommun.

Om behovet finns går det även att köpa vårdplatser privat.

Besök oss även på Seniorval.se:
Svalnäs äldreboende