Tallgårdens äldreboende

Om Tallgården
Tallgården ligger vackert beläget på en höjd i ett villaområde. Vi har underbar natur runt  oss. Mellan husen finns en innergård där vi bland annat har sommarcafé för våra boende.

Serviceutbud
På Tallgården har vi ett gemensamt bibliotek och ett vardagsrum som kan bokas för privata, mindre tillställningar. På Tallgården finns tillgång frisör och fotvård.

Närheten till Eneby torg ger ett brett serviceutbud av affärer, restauranger, kemtvätt, post med mera.

Boendeenheter
Tallgården har åtta avdelningar, vardera med plats för 6-10 boende.

Lärkträdet är ett gruppboende för personer med demenssjukdom som ligger i anslutning till Tallgården. Här finns 16 platser fördelade på två avdelningar.

Lägenheterna
Tallgården är ett äldreboende med totalt 83 lägenheter (87 platser). De flesta av våra lägenheter är enrummare med så kallat minettkök (kokplatta, litet kylskåp samt diskbänk).

Vi har även fyra stycken tvårumslägenheter för par. Samtliga lägenheter är renoverade och handikappanpassade med goda hygienutrymmen.

Personal
Tallgårdens äldreboende ansvarar för att bemanna enheterna upp till sjuksköterskenivå. Landstingen ansvarar för att bemanna med läkare på konsultationsbasis. Tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut finns.

Aktiviteter
Förutom aktiviteter anpassade till individuella behov erbjuds även gemensamma aktiviteter regelbundet. Även anhöriga är välkomna att delta i dessa.

Vi erbjuder gemensamma aktiviteter i vår stora matsal varje dag. Aktiviteterna sällskapsspel, allsång, café med musikunderhållning, målargrupp och frågesport. Vi erbjuder även gymnastik i grupp två gånger i veckan, andakt med präst från Danderyds församling och  handmassage och ryggmassage under klassisk musik.

Vi firar alla högtider med mat, musik och underhållning. Exempelvis har vi alltid luciatåg och till midsommar dansar folkdansare hos oss!

I augusti varje år anordnar vi vår populära kräftskiva och lite senare surströmmingsskiva med tunnbröd, mandelpotatis, surströmming och övriga tillbehör.

Vill du bo här?
Tallgården ingår i kundvalsmodellen i Danderyds kommun. För att få en lägenhet vid Tallgårdens äldreboende krävs ett biståndsbeslut från en biståndsbedömare inom Danderyds kommun.

Besök oss även på Seniorval.se:
Tallgårdens äldreboende