Meny vecka 10

Mån. 4 mars
Lunch 1. Kokt kolja med skirat smör, pepparrot, brytbönor och kokt potatis
Lunch 2. Skånsk äggkaka med rårörda lingon och brytbönor

Middag 1. Viltköttbullar med messmörsås, potatismos, brysselkål och lingonsylt
Middag 2. Pytt i panna med gräddsås samt inlagda rödbetor

Tis. 5 mars
Lunch 1. Makaroner med köttfärssås och riven ost
Lunch 2. Stekt fläsk med löksås, morötter och kokt potatis

Middag 1. Pocherad fiskroulad med varm örtagårdssås, gröna ärtor och kokt potatis
Middag 2. Fläskkorv med rotmos och gröna ärtor

Ons.6 mars
Lunch 1. Kycklinggryta med syltlök/champinjoner, broccoli och kokt potatis
Lunch 2. Kåldolmar med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis

Middag 1. Fiskgratäng med räkor, brytbönor och kokt potatis
Middag 2. Pasta med krämig paprikasås/rotfrukter/skinka samt brytbönor

Tors.7 mars
Lunch 1. Potatis- och purjolökssoppa, pannkakor med sylt.
Lunch 2. Mild chili con carne med ris, pannkakor med sylt

Middag 1. Ungersk gulasch, broccoli och potatismos
Middag 2. Potatisbullar med bacon, rårörda lingon samt broccoli

Fre. 8 mars
Lunch 1. Stekt strömming med potatismos, skirat smör samt gröna ärtor
Lunch 2. Svampomelett med kokt potatis samt gröna ärtor
Efterrätt: Jordgubb-rabarberkompott

Middag 1. Pannbiff med stuvade herrgårdsgrönsaker och kokt potatis
Middag 2. Wienerkorv med bostongurka och potatismos

Lör. 9 mars
Lunch 1. Gräddig levergryta med kokt potatis och lingonsylt
Lunch 2. Janssons frestelse med ägghalva
Efterrätt: Chokladmousse

Middag 1. Fläskytterfilé med bearnaisesås och rostad potatis/rotfrukter
Middsg 2. Kalvfärslimpa med gräddsås, ärtor och potatismos

Sön. 10 mars
Lunch 1. Stekt kycklingbröst med rödvinssås, herrgårdsgrönsaker och stekt potatis
Lunch 2. Kall inkokt lax med dillmajonäs, pressgurka samt kokt potatis
Efterrätt: Hallonpaj med vanlijsås

Middag 1. Oxgryta i senapsgräddsås, morötter samt kokt potatis
Middag 2. Kalvsylta med potatismos samt rödbetsallad