Om seniorboendet


 

Blomsterfonden har seniorboende med inflyttning från och med 60 års ålder. Seniorboendet finns i fem områden inom Stockholms län. 

I Blomsterfondens seniorboende har du tillgång till vår sociala verksamhet. Den sociala verksamheten finansieras av insamlade gåvor till vårt 90-konto (PG 90 25 30-5). Den är till för att dina äldre dagar ska bli behagliga, kännas trygga och fyllas med lite extra livsglädje. Det finns en värdinna och rådgivare på varje anläggning och de fungerar som en stödperson för din trygghet:

  • Uppsökande verksamhet – värdinnan gör individuella hembesök efter önskemål och behov.
  • Socialt innehåll - anordnas på varje seniorboende genom värdinnans arrangemang, till exempel bingo, bridge, musik, körsång, kulturcirkel, gymnastik, firande av högtider, bussutflykter med mera.
  • Rådgivning – om ett vårdbehov uppstår, hjälper värdinnan dig vid kontakt med myndigheter, till exempel biståndshandläggare i den kommun eller stadsdel.

Som hyresgäst har du även tillgång till en bovärd som har hand om de fastighetsrelaterade frågorna. Från din bovärd kan extra tjänster köpas. Vi erbjuder även husnära tjänster.Blomsterfonden erbjuder även hemtjänst i områdena Liseberg, Ringvägen och Röda bergen.

I Blomsterfonden fokuserar vi på ett aktivt kvalitetsarbete. Vi genomför bl.a. en kontinuerlig  hyresgästenkät där hyresgästerna själva har möjlighet att uttrycka sina åsikter på sitt boende.

Bostadskö

Att bli medlem hos Blomsterfonden innebär att du stödjer oss i vårt syfte att ge de äldre en så trygg, trivsam och värdig tillvaro som möjligt. För att ställa sig i bostadskön måste du vara medlem i föreningen Blomsterfonden. Alla kan ställa sig i Blomsterfondens bostadskö, oavsett ålder och kön.

Information om kötider hittar du i högerspalten. För mer information om kötid finner du under frågor och svar